Tunesische ovale schaal 53cm  

Handgemaakte en beschilderde ovale schaal van 53cm lengte, 22cm breedte en 6cm diep.
Rijk gedecoreerd turquoise Tunesische motieven.

Gerechten geserveerd op dit prachtige servies geven je eettafel een nog smaakvoller gezicht!

Het  handgemaakte tunesische aardewerk is geschikt voor magnetron envaatwasser,echter niet voor in een oven.


Het  handgemaakte tunesische aardewerk is geschikt voor magnetron envaatwasser,echter niet voor in een oven.

Pottenbakken is een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is een ambacht waaraan de hele familie meewerkt. De werkplaatsen zijn dus ook in en bij hun woonvertrekken. Bij de Artisinat pottenbakkers zijn alle producten met de hand gemaakt. De artisinat pottenbakkers ontwikkelen steeds nieuwe vormen en decoratiemotieven.De hele familie is betrokken bij het pottenbakken.

Eerst worden grote brokken klei aangevoerd en in kleine porties verdeeld. Zo’n kleinere brok klei wordt dan uitgerold en met een pers worden de gewenste grootte en vorm bepaald. Daarna worden de schalen gepolijst. De vrouwen doen vnl. het decoreren van het aardewerk. Het aanbrengen van de patronen is een precisiewerk en vereist grote vakkundigheid. Alle producten gaan twee maal de oven in. De eerste keer na beschildering, de tweede keer na het glazuren. Het zwaardere werk van het bakken, glazuren en inpakken wordt door de mannen gedaan.

In Tunesië, met een hele hoge werkeloosheid, is scholing voor grote groepen nog steeds onbereikbaar. En het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden. Onder de Artisinat pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Deze vakmensen maken hun producten met het persoonlijk karakter van eerlijk handwerk, authentieke decoraties en betaalbare prijzen.

Bij leukvanlinda.nl vind je kommen, schalen, borden, tapassets , water- en sangria kannen in alle soorten en maten. Allemaal verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren !

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Ovale schaal 53cm turquoise beschilderd

  • Model: 33852.tu
  • Beschikbaarheid: 2
  • €36,50


Tags: schaal, Tunesie, 53cm, turquoise