GRATIS verzenden:

Nederland bestelling > €50,00

België en Duitsland bestelling > €100,00

Bezorging binnen 1 tot 3 werkdagen.

Tapas schaal 23cm met een multi color dessin

Handgemaakte en beschilderde tapasschaal met een donkerblauw met oranje patroon.

Deze prachtige set bestaat uit:

Bord van 23cm,

Kom van 8cm

Schaaltjes 6x, breedste zijde 11cm, smalste zijde 5cm.


Bij leukvanlinda.nl vind je kommen, schalen, borden, tapas sets in alle soorten en maten. Allemaal verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren !

Het handgemaakte tunesische aardewerk is geschikt voor magnetron en vaatwasser,echter niet voor in een oven.

Pottenbakken is een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is een ambacht waaraan de hele familie meewerkt. De werkplaatsen zijn dus ook in en bij hun woonvertrekken. Bij de Artisinat pottenbakkers zijn alle producten met de hand gemaakt. De artisinat pottenbakkers ontwikkelen steeds nieuwe vormen en decoratiemotieven.De hele familie is betrokken bij het pottenbakken.

Eerst worden grote brokken klei aangevoerd en in kleine porties verdeeld. Zo’n kleinere brok klei wordt dan uitgerold en met een pers worden de gewenste grootte en vorm bepaald. Daarna worden de schalen gepolijst. De vrouwen doen vnl. het decoreren van het aardewerk. Het aanbrengen van de patronen is een precisiewerk en vereist grote vakkundigheid. Alle producten gaan twee maal de oven in. De eerste keer na beschildering, de tweede keer na het glazuren. Het zwaardere werk van het bakken, glazuren en inpakken wordt door de mannen gedaan.

In Tunesië, met een hele hoge werkeloosheid, is scholing voor grote groepen nog steeds onbereikbaar. En het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden. Onder de Artisinat pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Deze vakmensen maken hun producten met het persoonlijk karakter van eerlijk handwerk, authentieke decoraties en betaalbare prijzen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tapasschaal Multicolor bord + kom + 6 schaaltjes Tunesisch keramiek 23cm

  • Model: 55778.dbmc
  • Beschikbaarheid: 1
  • €25,25

In the same series
Tapasschaal Multicolor bord + kom + 6 schaaltjes Tunesisch keramiek 23cm Tapasschaal turquoise licht blauw bord + kom + 6 schaaltjes Tunesisch keramiek 23cm Tapasschaal bord + kom + 6 schaaltjes Tunesisch keramiek Zwart Wit

Tags: tapasschaal, Tunesie, schaal, kom, bord, multicolor