GRATIS verzenden:

Nederland bestelling > €50,00

België en Duitsland bestelling > €100,00

Bezorging binnen 1 tot 3 werkdagen.

Tapas trio Turquoise - donker blauw

Deze bijzondere tapasset bestaat uit een langwerpige schaal met daarop 3 losse  schaaltje in een turquoise kleursetting.

Deze prachtige tapas set bestaat uit:

Schaal  wit lengte 31cm en breedte 9,5cm.

Losse schaaltjes zijn ieder 8,5cm lang en breed. De hoogte van een schaal is 4cm.

De totale hoogte is 5cm

Gerechten geserveerd met dit prachtige servies geven je eettafel een nog smaakvoller gezicht!   |

Het  handgemaakte Tunesische aardewerk is geschikt voor magnetron en vaatwasser,echter niet voor in een oven.    

Bij leukvanlinda.nl vind je kommen, schalen, borden, tapassets, water- en sangria kannen in alle soorten en maten. Allemaal verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren !

Pottenbakken is een traditioneel ambacht, waarvan de kennis binnen de familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het is een ambacht waaraan de hele familie meewerkt. De werkplaatsen zijn dus ook in en bij hun woonvertrekken. Bij de Artisinat pottenbakkers zijn alle producten met de hand gemaakt. De artisinat pottenbakkers ontwikkelen steeds nieuwe vormen en decoratiemotieven.De hele familie is betrokken bij het pottenbakken.

Eerst worden grote brokken klei aangevoerd en in kleine porties verdeeld. Zo’n kleinere brok klei wordt dan uitgerold en met een pers worden de gewenste grootte en vorm bepaald. Daarna worden de schalen gepolijst. De vrouwen doen vnl. het decoreren van het aardewerk. Het aanbrengen van de patronen is een precisiewerk en vereist grote vakkundigheid. Alle producten gaan twee maal de oven in. De eerste keer na beschildering, de tweede keer na het glazuren. Het zwaardere werk van het bakken, glazuren en inpakken wordt door de mannen gedaan.

In Tunesië, met een hele hoge werkeloosheid, is scholing voor grote groepen nog steeds onbereikbaar. En het ambachtswerk is een omvangrijk vangnet voor de niet- of laaggeschoolden. Onder de Artisinat pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Deze vakmensen maken hun producten met het persoonlijk karakter van eerlijk handwerk, authentieke decoraties en betaalbare prijzen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Tapas trios set turquoise - donkerblauwe schaal met 3 turquoise schaaltjes Tunesisch keramiek

  • Model: 56294.dbzon
  • Beschikbaarheid: 2
  • €22,75


Tags: tapasschaal, Tunesie, schaal, kom, bord, turquoise, donker-blauw