Gebruiksaanwijzing pizza steen

Maak je eigen heerlijke verse Pizza!  

Deze pizzasteen is  een handgemaakte  ongeglazuurde keramische steen en komt uit uit Bangladesh.

Deze pizzasteen is een prima aanvulling voor jouw keuken.

De klei welke is gebruikt om deze pizzasteen te maken geeft een gelijkmatige warmte af wanneer deze warm is.

ook onttrekt de verwarmde steen vochtigheid uit het deeg zodat deze een knapperige korst geeft aan jouw perfecte pizza.

Eerste gebruik:

Voor het eerste gebruik is het noodzakelijk dat de steen met olie ingesmeerd wordt en dat deze goed door de steen opgenomen wordt zodat het deeg niet blijft plakken de volgende keren dat deze gebruikt gaat worden.

Wanneer je de warme steen uit de oven haalt is het belangrijk dat je de steen op een warmte-resistente plek laat afkoelen.

Laat de hete steen nooit in contact komen met koud water: hierdoor kan de steen gaan breken.

Gebruik

Plaats de steen in een koude oven en verwarm deze voor je hem gaat gebruiken zodat de steen de warmte gelijkmatig kan opnemen.

Zodra de steen de verlangde temperatuur heeft, neem je deze voorzichtig uit de oven.

Wanneer je de koude pizzasteen in een voorverwarmde oven zou plaatsen is de mogelijkheid dat deze gaat breken erg groot.

Schoonmaken:

Schraap de achtergebleven pizza-resten voorzichtig van de steen en, wanneer deze geheel is afgekoeld, was het geheel in warm water.

Gebruik geen zeep. Bij hardnekkige vlekken kun je eventueel  soda gebruiken.

Stap-voor-Stap:

  • Plaats de steen in een koude oven.
  • Verwarm de oven tot 230 graden .
  • Haal de steen uit de oven en plaats deze op een hitte-resistente oppervlak.
  • Strooi wat maïsmeel over de steen zodat het deeg niet gaat plakken.
  • Je kunt nu  de van te voren opgemaakte pizza, voorzichtig op de steen plaatsen.
  • De randen van de pizza kun je insmeren met olie voor een krokante korst.
  • Bak de pizza op 230 graden  tot de kaas begint te smelten.

Eet smakelijk!